Adakah Anda Berharap Menang Lotto?

lotto

Saya baru-baru ini melihat tajuk utama, berjudul ‘Terbukti Strategi Menang Lotto Terungkap’. Sekiranya judul itu boleh dipercayai maka ia harus menyebabkan berlakunya pergolakan dalam mencari jackpot ini. Saya tidak pasti apakah motivasi untuk menulis artikel sedemikian. Bukankah pengarang harus menyimpan pengetahuan ini untuk dirinya sendiri, jika tidak semua orang percaya memperlemah kemenangan?

Baru-baru ini Oz Lotto mendapat hadiah pertama bernilai $ 90 juta. Perkara ini dikongsi antara dua pemenang. $ 45 juta setiap  DOWNLOAD XE88 IOS satu. Ada yang menyatakan kehairanan bahawa salah satu pemegang tiket telah menang, dengan tiket pertama yang pernah mereka beli. Apa yang saya rasa jauh lebih mengagumkan adalah tidak rasionalnya membelanjakan $ 20 untuk sesuatu dengan kemungkinan yang sangat kecil sehingga ada lebih banyak peluang untuk mengalami kemalangan maut dalam perjalanan membeli tiket, daripada benar-benar menang. Saya memahami emosional yang membayangkan bahawa pembelian sedemikian diperoleh. Pembinaan harapan dan bangunan impian, namun merenungkan pemikiran ini. Sekiranya kita mempunyai perspektif alternatif untuk mengukur kemungkinan, adakah kita akan berpisah dengan wang tunai yang kita hasilkan?

Pertimbangkan ini. Peluang untuk benar-benar menang adalah dalam lingkungan 45 juta untuk satu. Terdapat hampir 50 juta gabungan nombor. Bayangkan terbang ke lapangan terbang Heathrow, membayar sejumlah $ 20 yang membolehkan anda memilih secara rawak satu orang di seluruh Britain yang mempunyai tiket kemenangan.

Anda mesti berada di dalamnya untuk memenangkannya, orang percaya berteriak. Beli dua tiket dan gandakan peluang anda! Secara teknikal itu benar tetapi praktikal, ditipu. Lotto adalah permainan peluang yang keterlaluan dan mengejar sistem dan muslihat tidak ada gunanya berusaha membakar air.

Hanya ada empat strategi yang dapat menghasilkan kebebasan kewangan.

Jimat: tupai menjauhkan sebahagian besar pendapatan anda sepanjang hayat. Setelah hidup penuh kemiskinan dan penderitaan, anda mungkin memperoleh kekayaan yang besar.

Warisan: strategi yang sering dilakukan oleh individu yang tidak bermotivasi sepenuhnya.

Pelaburan: dalam masa dan wang untuk memanfaatkan dan mengumpulkan hasil.

Lotto: Hampir tidak strategi, tetapi mekanisme lalai yang menawarkan ketenangan dan harapan kepada mereka yang telah kehilangan kepercayaan terhadap strategi sebelumnya untuk menghasilkan daging.

Sedikit fantasi boleh menggembirakan. Obsesi seumur hidup yang mengejar kincir angin adalah lambang tidak rasional. Peluang Bon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *